Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Istoricul Armand Goșu anunță că zilele lui Putin în fruntea Rusiei sunt numărate: Doar atât poate supraviețui la Kremlin

Facebook.com
Armand Goșu

Istoricul Armand Goșu spune că zilele lui Vladimir Putin în fruntea Rusiei sunt numărate. La fel ca toți liderii care au condus Rusia înaintea sa, Putin trebuie să livreze rezultate, reușit, victorii, iar dacă va începe să piardă bătălii, precum războiul cu Ucraina, Putin va deconta cu funcția.

„Principalul semn este faptul tipul de construcție al regimului politic de la Moscova. Un regim Putin nu poate suporta înfrângerea, înfrângerea militară. Putin poate supraviețui la Kremlin atâta vreme cât este victorios. O înfrângere militară în momentul în care ajunge să fie considerată înfrângere de către publicul din Rusia i-ar mina întregul Regim. Deocamdată, suntem într-o logică de război.

Putin încearcă să transmită populației ideea că Rusia este atacată, că Rusia este victimă. Nu este atacată de Ucraina, ci este atacată de Occident și încearcă să mobilizeze populația pe modelul 1941. Ce a făcut Stalin atunci? O întreagă țară se ridică la luptă împotriva fascismului, dar fasciști sunt și în Ucraina. Evident, Putin spune că a atacat Ucraina ca să denazifice Ucraina. Deci, deocamdată, populația din Rusia nu reacționează pentru că e în plasa propagandei rusești și pentru că e pur și simplu atitudinea publicului din Rusia care publică… care e nepăsător la ce se întâmplă. Acest dezinteres, această lehamite manifestată de public sigur este foarte păcătoasă.

Dar în cazurile cum e Putin, cum sunt alte regimuri de tipul acesta, schimbarea nu se produce în momentul în care oamenii ies în stradă. Haideți să comparăm, pentru ascultători, cu Ceaușescu. Au ieșit în stradă oameni pe Valea jiului – în 77, au ieșit zece ani mai târziu la Brașov. Cum a picat regimul Ceaușescu? Abia în momentul în care la nivelul elitei comuniste din România, la nivelul serviciilor secrete, structurilor militarizate s-a produs acea ruptură, acea trădare. Elita a cedat. Asta se așteaptă acum în cazul Rusiei”, a spus Armand Goșu la Europa FM.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.