Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Istoricul Lucian Boia, critici pentru clasa politică: Mulți dintre ei nu sunt capabili să se exprime corect în limba română, au un orizont cultural limitat

lucian boia

Istoricul Lucian Boia susține că elita politică din prezent este de o calitate foarte scăzută, folosind un discurs antieuropean pentru a reuși să scape de problemele cu legea.

„E și o elită politică acum de o calitate dubioasă, de o calitate foarte, foarte scăzută, oamenii ăștia nu au o cultură europeană, nici cultură românească. Mulți dintre ei nu sunt capabili să se exprime corect în limba română, ce să mai vorbim de sentimente antioccidentale, au un orizont cultural limitat”, a declarat Lucian Boia la Digi24.

Referitor la discursul antieuropean al unor lideri politici, istoricul a precizat: „Pe moment caută să își salveze pielea și atunci nu mai merg pe mâna Europei. Între a intra în pușcărie și a face o România cu adevărat europeană, oamenii aleg să nu intre în pușcărie, dar atitudinea a dereglat întreaga societate românească. Nu cred că va avea câștig de cauză în România discursul antioccidental, cred că și sondajele dau rezultate pozitive, românii se simt legați de Occident”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.