Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ISTORIE La 50 de ani de la aselenizare, a fost făcută publică fotografia clară cu chipul lui Neil Armstrong în timp ce pășește pe Lună

Prima fotografie clară cu chipul astronautului american Neil Armstrong în timp ce a păşit pe Lună, în 1969, a fost făcută publică la 50 de ani după istorica misiune Apollo 11, potrivit The Telegraph.

Deşi a fost primul om care a păşit pe Lună, pe 20 iulie 1960, există puţine instantanee clare cu Armstrong pe suprafaţa satelitului natural al Pământului, pentru că el a fost cel care a şi făcut fotografiile.

Citește și: Mega surpriză pentru Ion Țiriac! Cadou imens pentru acesta: Ii cedez gratuit pachetul majoritar de acțiuni

Imaginea în care chipul lui Neil Armstrong se vede extrem de clar în timp ce păşea pe Lună a fost descoperită de un fotograf amator britanic. Andy Saunders, în vârstă de 45 de ani, a remarcat că expresia feţei lui Armstrong este vizibilă în trei cadre din înregistrarea video de înaltă definiţie făcută publică de NASA. Astfel încât a îmbinat cadrele şi a obţinut o imagine detaliată a chipului astronautului, pe care cercetătorii l-au descris drept "tăios" şi "emoţionant".

De obicei, astronauţii îşi păstrează coborâtă viziera căştii, pentru a evita razele solare. Dar Neil pare că şi-o ridicase pentru a avea o mai bună vizibilitate în umbra modulului de aselenizare. Imaginea a fost realizată la scurt timp după ce a rostit ceea ce a devenit una dintre cele mai celebre fraze din istorie: "Un pas mic pentru om, un salt uriaș pentru omenire".

Citește și: Traian Băsescu, declarație bombă: Iohannis i-a păcălit pe români

O persoană discretă, Armstrong a fost descris drept "un erou tăcut", fugind mereu de lumina reflectoarelor. Considera mereu că, de fapt, nu își face decât datoria. După ce a părăsit NASA, a devenit profesor de inginerie spațială la Universitatea din Cincinnati, între anii 1971 - 1979. Din 1982 până în 1992, a fost președinte al Computing Technologies for Aviation, Inc., din Charlottesville, Virginia. A murit la vârsta de 82 de ani, în Cincinnati, Ohio, pe 25 august 2012, din cauza unor tulburări cardiace. A fost înmormîntat în mare, pentru că a făcut parte din aviația americană.

A fost comandatul misiunii Apollo 11, care i-a mai inclus pe Edwin "Buzz" Aldrin, cel de-al doilea om care a pășit pe Lună, şi pe pilotul de modul Michael Collins.

Citește și: Detalii despre soția lui Călin Popescu Tăriceanu! Cât încasează aceasta,dar și ce cadouri i-a facut soțul

Până în zilele noastre, pe Lună au fost doar 12 astronauți, cel mai recent în anul 1972.

content-image

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.