Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ISU a închis 14 obiective din comerț, turism și alimentație publică în urma controalelor

X
Faliment inchis

14 obiective au fost închise și amenzi de 7,4 milioane de lei. Acestea sunt rezultatele verificărilor făcute în prima jumătate a lunii ianuarie de inspectorii ISU din țară la firme din comerț, turism și alimentație publică.

Inspectoratele pentru situații de urgență județene și București-Ilfov au desfășurat, în perioada 2-14 ianuarie, acțiuni de control inopinat la 414 firme din categoriile comerț, turism și alimentație publică, potrivit news.ro.

Pe timpul verificărilor, personalul specializat a constatat 2.133 neconformități pe linia securității la incendiu, sancționate cu 1.423 de avertismente și 544 de amenzi, în cuantum de 7.416.802 lei. De asemenea, controale desfășurate au relevat faptul că 174 dintre obiective funcționau fără autorizație de securitate la incendiu.

Totodată, misiunile derulate au vizat și obiectivele cu aglomerări de persoane, iar scopul principal urmărit a fost verificarea respectării numărului maxim de utilizatori, a accesibilității căilor de evacuare, respectiv a echipării construcțiilor de instalații de protecție împotriva incendiilor.

Pentru încălcarea gravă a cerinței de securitate la incendiu, la 14 obiective din municipiul București (1) și din județele Arad (1), Bacău (1), Brașov (2), Cluj (3), Gorj (1), Giurgiu (2), Iași (1), Harghita (1) și Suceava (1) a fost dispusă măsura complementară de oprire a funcționării și aplicate amenzi între 30.000 lei și 100.000 lei.

„La majoritatea obiectivelor controlate, măsura complementară de oprire a funcționării a fost dispusă în contextul identificării mai multor nereguli de ordin tehnic, principala deficiență fiind neechiparea cu instalaţii de stingere a incendiilor ori de detectare, semnalizare şi avertizare a incendiului, în concordanţă cu valoarea de referinţă”, transmite IGSU.

În prima jumătate a lunii ianuarie, numărul solicitărilor pentru emiterea avizelor și autorizațiilor de securitate la incendiu și protecție civilă înregistrează o creștere de aproape 10%, comparativ cu perioada similară a anului trecut.

IGSU amintește că, începând cu data de 1 ianuarie 2024, procesul de avizare/autorizare a fost optimizat, iar inspectoratele pentru situații de urgență primesc în format electronic documentațiile și răspund solicitanților în același format.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.