Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ISU Alba a desfășurat un exerciţiu inopinat privind testarea capacităţii de intervenţie la SJU Alba Iulia în caz de incendiu

IGSU
incendiu Spital Iasi

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba desfăşoară joi seara un exerciţiu inopinat privind testarea capacităţii de intervenţie la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia, a informat şeful ISU, colonel Ovidiu Costea, potrivit AGERPRES.

Potrivit acestuia, astfel de exerciţii se desfăşoară periodic, atât la unităţile sanitare, cât şi la alte obiective importante, precum instituţii sau operatori economici din judeţ.

Şeful ISU Alba a enumerat câteva din obiectivele unor asemenea exerciţii tactice inopinate: verificarea modului de evacuare în situaţii de urgenţă a pacienţilor şi personalului din aceste unităţi, precum şi implicarea personalului unităţii spitaliceşti cu atribuţii pe linia apărării împotriva incendiilor în organizarea acţiunilor de evacuare în cazul situaţiilor de urgenţă, practicabilitatea căilor de intervenţie, starea şi funcţionalitatea mijloacelor pentru detecţia, alertarea şi stingerea incendiilor din dotarea unităţilor sanitare.

Citește și: EXCLUSIV Femeia care i-ar fi secretizat dosarul lui Dan Barna, angajată la Cabinetul vicepremierului USR-PLUS!

De asemenea, se verifică starea surselor destinate alimentării cu apă ale autospecialelor de intervenţie şi posibilităţile de amplasare a autospecialelor de intervenţie cu apă şi spumă, precum şi a celor de lucru la înălţime.

"Asigurăm cetăţenii că suntem pregătiţi să intervenim în diferite situaţii de urgenţă, iar prin aceste exerciţii ne menţinem la un nivel ridicat de pregătire", a precizat şeful ISU Alba.

În urmă cu trei ani, o infirmieră a suferit arsuri pe membre, iar o asistentă a fost intoxicată cu fum într-un incendiu care s-a produs într-un salon de la Secţia ATI a SJU Alba Iulia. În salon se aflau două persoane, din care una era decedată înainte de izbucnirea focului. De altfel, cauza izbucnirii focului a fost o lumânare aprinsă, potrivit tradiţiei creştine, pentru persoana decedată.

Cu o zi înainte, pompierii din Alba Iulia au efectuat un exerciţiu privind stingerea unui incendiu la SJU.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.