Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ISU Suceava: La Vatra Dornei, incidentul s-a produs după ce unul dintre copii s-a jucat cu focul

isu
incendiu

ISU Suceava a stabilit, duminică, după cercetări, că în casa din Vatra Dornei nu a avut loc o explozie, ci un incendiu, provocat de copilul de 2 ani și opt luni, care, nesupravegheat, a luat jar din foc și l-a scăpat pe jos și în pătuțul surioarei de 1 an și două luni, care a murit, scrie Mediafax.

Ancheta declanșată după moartea bebelușului de la Vatra Dornei a scos la iveală faptul că locuința în care se aflau doi copii – o fetiță de un an și două luni și un băiețel de doi ani și opt luni a izbucnit un incendiu, după ce micuțul s-a jucat cu focul.

Copilul, care a rămas nesupravegheat după ce mama a plecat la un magazin din zonă să ia lapte, a luat din sobă cărbuni aprinși pe care i-a scăpat pe jos și pe pătuțul surorii sale care a luat foc.

Până când s-a întors mama de la magazin, fetița în vârstă de un an și două luni murise carbonizată în pătuț iar băiețelul suferise arsuri la nivelul mâinilor.

“După cercetările efectuate de către pompieri și polițiști, s-a constatat că nu a fost nicio explozie, așa cum s-a anunțat la 112, ci un incendiu. Cauza probabilă de izbucnire a acestuia a fost stabilită ca fiind joaca copiilor cu focul”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava, Alin Găleată.

Băiețelul a fost transportat la spitalul din Vatra Dornei împreună cu mama sa, de unde medicii au decis transferul acestuia la Suceava, la Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou”.

“Băiețelul a fost transportat la spitalul din Vatra Dornei iar medicii au stabilit ca acesta să fie transferat la spitalul din Suceava. Medicii de la Vatra Dornei au considerat că nu este nevoie de elicopter pentru transferul copilului, asta înseamnă că starea copulului nu era foarte gravă, dar așteptăm să vedem decizia medicilor de la Suceava”, a mai spus Alin Găleată.

Un copil de un an și două luni a murit, duminică, iar altul, în vârstă de doi ani și opt luni, este rănit grav, cu arsuri de căi respiratorii, în urma unui incendiu dintr-un imobil din Vatra Dornei, județul Suceava. La spital, rănită grav, a ajuns și mama celor doi copii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.