Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ISUBIF a închis un hostel din Voluntari, fără autorizaţie de securitate la incendiu: Amendă uriașă dată de pompieri

telegrama.ro
pompieri

ISUBIF a închis un hostel din Voluntari, fără autorizaţie de securitate la incendiu: Amendă uriașă dată de pompieri

Un hostel din Voluntari, judeţul Ilfov, care funcţiona fără autorizaţie de securitate la incendiun şi fără instalaţii de stingere a incendiilor, a fost închis, vineri, de pompieri, iar administratorii au fost amendaţi cu 100.000 de lei.

”În cursul zilei de astăzi, 19.01.2024, inspectorii de prevenire din cadrul ISU B-IF au continuat activităţile de control la unităţile de turism din zona de competenţă, în vederea identificării deficienţelor care pot pune în pericol siguranţa utilizatorilor. Cu acest prilej, la un operator economic din localitatea Voluntari, judeţul Ilfov, care funcţiona fără autorizaţie de securitate la incendiu, au fost constatate deficienţe şi încălcări grave ale cerinţei de securitate la incendiu, motiv pentru care reprezentanţii ISU B-IF au dispus măsura complementară de oprire a funcţionării până la remedierea neregulilor şi obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, în conformitate cu prevederile HG 915/2015”, anunţă, vineri, ISU Bucureşti-Ilfov.

Unitatea de cazare în regim de hostel nu deţine autorizaţie de securitate la incendiu

Sursa citată a precizat că, în mod concret, unitatea de cazare în regim de hostel nu deţine autorizaţie de securitate la incendiu, nu este echipată cu instalaţii de stingere a incendiilor ori de detectare, semnalizare şi avertizare a incendiului în concordanţă cu valoarea de referinţă, respectiv nu este echipată cu instalaţii/sisteme de desfumare ori instalaţii de iluminat de securitate pentru evacuare, în concordanţă cu valoarea de referinţă.

”În aceste conditii, administratorul a fost sancţionat cu amendă contravenţională, în cuantum de 100.000 lei, în conformitate cu prevederile Legii 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor”, a mai transmis sursa citată.

De asemenea, pompierii anunţă că, în perioada 1-18.01.2024, inspectorii de prevenire din cadrul ISU B-IF au efectuat 36 de acţiuni de control pe linia apărării împotriva incendiilor la unităţile de turism.

Pe timpul controalelor au fost aplicate 203 sancţiuni contravenţionale, dintre care 64 de amenzi, în cuantum total de 684.500 lei. De asemenea, pentru o unitate cu destinaţia de turism din localitatea Bragadiru, judeţul Ilfov, a fost aplicată sancţiunea complementară a opririi funcţionării pentru încălcarea gravă a cerinţelor de securitate la incendiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.