Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ISUBIF dă detalii despre intervenția de la incendiul la blocul din București, eveniment în urma căruia două persoane au murit

ISUBIF
incendiu bloc bucuresti

ISUBIF dă detalii despre intervenția de la incendiul la blocul din București, eveniment în urma căruia două persoane au murit

Pompierii bucureșteni prezintă, într-un comunicat de presă, intervenția, pas cu pas, ce a avut loc la incendiul d ela blocul din Sectorul 3, eveniment în urma căruia două persoane au murit și mai multe au fost rănite.

"Anuntul privind incendiul produs astăzi, la un apartament din bd. 1 Decembrie 1918, a fost preluat de dispecerul ISUBIF la ora 17.22.

Acesta a procedat la alertarea imediata a resurselor, potrivit indexului de caz si a informatiilor primite de la apelant, dupa cum urmeaza:

-3 autospeciale de stingere cu apa si spuma

-1 autospeciala pentru interventie si salvare de la inaltime

-1 descarcerare

-1 SMURD tip B

-1 SMURD tip C (cu medic)

Primele resurse au ajuns la caz la ora 17.34 si au comunicat faptul ca incendiul se manifesta cu flacara deschisa si degajari mari de fum la etajul 7, cu extindere pe fatada cladirii spre etajul 8.

Pe baza informatiilor primite, s-a suplimentat progresiv dispozitivul de interventie cu Detasamentul Special de Salvatori, respectiv alte resurse medicale si pentru stingere.

Operatiunile de stingere s-au realizat cu dispozitiv de interventie la interior, respectiv prin exterior, prin intermediul unei autoscari, amplasata in limitele posibilitatilor avute la dispozitie, si care a refulat apa direct asupra locului de unde se observa degajarea intensa de flacara si fum.

Concomitetent cu operatiunile de stingere au fost realizate echipe de cautare-salvare a victimelor, care au fost extrase in conditii de siguranta si carora li s-a acordat asistenta medicala de catre echipajele SMURD.

Pe durata interventiei nu au fost intampinate dificultati in realizarea operatiunilor de stingere din cauza alimentarii cu apa a autospecialelor. Implicit, nu a fost influentat nici modul de desfasurare a interventiei.

Au fost alertate in total 8 autospeciale de stingere, 8 resurse SMURD (6 SMURD tip B, 2 SMURD tip C - cu medic), 1 autospeciala pentru transport personal si victime multiple, 2 autoscari, descarcerare, Detasamentul Special de Salvatori.

Cu toate eforturile depuse de echipajele de intervenție, in condițiile de manifestare a incendiului (degajari mari de fum, flacara) si a posibilitatilor de amplasare a autospecialelor, 2 persoane au decedat in apartamentul la care s-a produs incendiul, iar alte 5 au fost expuse la fum, fara a necesita transportul la spital", precizează ISUBIF.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.