Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Italia a aprobat un nou pachet de stimulare a economiei

Foundation for Economic Education
italia economie

Italia a aprobat un nou pachet de stimulare a economiei în bugetul pentru 2021 pentru a favoriza o revenire activității după criza coronavirusului, a declarat duminică Guvernul, după o ședință de noapte, conform Reuters.

Coaliția de guvernământ a convenit asupra unei versiuni preliminare a pachetului de stimulare, a declarat o sursă guvernamentală. Alături de măsuri de sprijinire a sistemului de sănătate și de educație, guvernul va înființa un fond de 4 miliarde de euro pentru a compensa companiile cele mai afectate de criză, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Avem dovada! Florian Coldea este profesor colaborator la SNSPA! Tot în cadrul instituției lucrează și soția sa

Bugetul extinde, de asemenea, schemele de disponibilizare temporară și oferă scutiri de impozite pentru a sprijini ocuparea forței de muncă în sudul țării.

Premierul italian Giuseppe Conte este așteptat să anunțe, de asemenea, noi măsuri pentru a reduce creșterea constantă a cazurilor de COVID-19 din ultimele săptămâni.

Una dintre țările europene cele mai afectate de pandemie, Italia a prognozat o contracție economică de 9% pentru 2020 și un deficit bugetar echivalent cu 10,8% din produsul intern brut.

Citește și: Blat PSD-PNL? Fina unui baron social-democrat, readusă de Nelu Tătaru la Ministerul Sănătății

Pachetul de stimulare va menține deficitul de anul viitor la 7% din PIB, în creștere față de prognoza de 5,7% din aprilie, reflectând cheltuielile suplimentare.

Italia a prognozat o creștere economică de 6% în 2021.

Măsurile de sprijin vor totaliza anul viitor 40 de miliarde de euro, inclusiv împrumuturi ieftine și subvenții din Fondul de redresare al Uniunii Europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.