Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Italia adoptă noi măsuri pentru a oferi sprijin vârstnicilor

batrani imbatranire

Guvernul italian condus de Giorgia Meloni a pregătit noi măsuri vizând sprijinirea persoanelor vârstnice cu venituri mici, în cadrul unui plan pe doi ani în valoare de peste 1 miliard de euro, relatează Reuters.

Între măsurile prevăzute se numără un aşa-zis "beneficiu universal" lunar în sumă de 1000 de euro pentru cei de peste 80 de ani cu o situaţie deosebit de vulnerabilă. Acest ajutor ar urma să fie plătit din ianuarie 2025 până în decembrie 2026 inclusiv, potrivit Agerpres.

Populaţia îmbătrânită şi rata scăzută a natalităţii constituie o preocupare majoră pentru a treia economie din zona euro, determinând scăderea productivităţii şi creşterea costurilor sociale într-o ţară în care peste o treime din locuitori ar urma să aibă peste 65 de ani în 2050.

Cu o vârstă mediană de 48 de ani, Italia este ţara cea mai "bătrână" din UE, iar pensiile consumă deja peste 15% din PIB, fiind de aşteptat ca în 2042 să ajungă la 17%.

Italia a alocat deja în bugetul pe 2024 circa 1 miliard de euro pentru măsuri vizând soluţionarea crizei demografice, una dintre aceste măsuri fiind eliminarea temporară a contribuţiilor sociale plătite de mamele cu cel puţin doi copii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.