Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Italia apără politica lui Trump: UE nu este în măsură să-şi dea cu părerea despre alţii

Angelino Alfano

Ministrul de externe italian, Angelino Alfano, a afirmat luni că Uniunea Europeană, care ridică ea însăşi ziduri împotriva refugiaţilor, nu este în măsură să emită judecăţi despre controversatul ordin executiv antiimigraţie emis de preşedintele american Donald Trump, transmite AFP, potrivit agerpres.

Uniunea Europeană 'nu este, cu siguranţă, în postura de a-şi da cu părerea despre alegerile altora. Sau vrem să uităm că şi în Europa se ridică ziduri (...)?', a declarat ministrul Alfano, într-un interviu acordat cotidianului Il Corriere della Sera.

Citeşte şi: O mare companie aeriană îşi schimbă echipajele pentru zborurile spre SUA

În schimb, Italia, 'campioana lumii în ce priveşte salvările în Mediterana' şi primirea de refugiaţi, se poate prevala de experienţa sa pentru a demonstra lumii că 'securitatea şi solidaritatea pot merge împreună', a apreciat oficialul italian.

'Viziunea noastră este diferită (de cea a lui Donald Trump) şi s-a dovedit câştigătoare până acum în planul securităţii: evitarea semnului de egalitate între migraţie şi terorism, şi atenţie pentru cazurile concrete', a explicat Angelino Alfano, ministru de interne în guvernul anterior, până în decembrie 2016.

Noul lider de la Casa Albă, Donald Trump, a semnat vineri un ordin executiv prin care se interzice intrarea pe teritoriul SUA a cetăţenilor din şapte state majoritar musulmane - Irak, Iran, Libia, Somalia, Sudan, Siria şi Yemen -, declanşând un val de critici şi de proteste pe plan intern şi internaţional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.