Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Italia cere o unitate de criză la nivelul UE, pentru a controla problema migrației

New York Daily News
copii imigranti

Italia este de părere că Uniunea Europeană ar trebui să înfiinţeze ''o unitate de criză'' pentru coordonarea eforturilor între mai multe state membre în problema imigranţilor care sosesc pe mare, relatează joi agenţia dpa preluată de agerpres

Şeful guvernului italian Giuseppe Conte a afirmat într-un interviu publicat joi în cotidianul Il Fatto că ideea i-a venit după ce a trebuit să convingă personal alte state ale UE să accepte cote de migranţi.

''Ceea ce s-a întâmplat duminică ar trebui să devină o normă, să nu mai depindem de faptul de a le telefona partenerilor noştri, ci de a fi coordonaţi de un cabinet sau de un comitet de criză sub egida Comisiei Europene'', a declarat el cotidianului.

De duminică până luni, Conte s-a străduit să convingă Franţa, Malta, Germania, Spania, Portugalia şi Irlanda să primească din cei circa 450 de migranţi salvaţi în largul ţărmurilor insulei italiene Linosa.

Pe lângă interviu, Il Fatto a publicat extrase dintr-o scrisoare - datată 17 iulie şi adresată şefului Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, - care detaliază propunerea.

''Ar trebui să înfiinţăm cât mai repede posibil o unitate de criză însărcinată cu coordonarea eforturilor comune şi complementare întreprinse de către statele membre'', a afirmat Conte în scrisoarea sa.

Potrivit propunerii sale, unitatea ar trebui îndeosebi să ajute la identificarea ''portului de debarcare a migranţilor şi a ţărilor pregătite să primească persoanele salvate''.

Un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a afirmat luni că s-ar putea ca soluţia ''ad-hoc'' propusă de către Giuseppe Conte ''să nu fie sustenabilă pe termen lung'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.