Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Italia denunţă decizia Rusiei de expulzare a unui diplomat italian, considerând măsura drept 'incorectă'

Guvernul Italiei a denunţat, luni, decizia Administraţiei Vladimir Putin de expulzare a unui diplomat italian, considerând măsura drept "incorectă", potrivit agenţiei ANSA.

"Am aflat cu profundă întristare decizia Federaţiei Ruse de expulzare a ataşatului naval al Ambasadei Italiei din Moscova, după un preaviz de 24 de ore. Consierăm decizia lipsită de fundament şi incorectă, deoarece este o reacţie la o măsură legitimă luată de autorităţile italiene pentru garantarea propriei securităţi", a transmis luni după-amiază Ministerul italian de Externe, potrivit mediafax.ro.

Administraţia Vladimir Putin a anunţat, luni, că a decis expulzarea unui diplomat italian, ca reacţie la decizia Guvernului de la Roma de expulzare a doi diplomaţi ruşi acuzaţi de spionaj militar.

"Pe 26 aprilie, ambasadorul italian la Moscova, Pasquale Terracciano, a fost convocat la Ministerul rus de Externe pentru a fi informat că ataşatul pe probleme navale al Ambasadei Italiei din Moscova, C. Pacifici, este declarat persona non grata ca reacţie la acţiunile ostile şi lipsite de fundament ale autorităţilor italiene faţă de ataşatul militar rus de la Roma. Funcţionarul italian trebuie să părăsească Rusia în 24 de ore", a comunicat Ministerul rus de Externe, citat de agenţia Tass.

Guvernul Italiei a anunţat, pe 31 martie, expulzarea a doi oficiali din cadrul Ambasadei Rusiei implicaţi într-un caz de spionaj militar.

Un membru al Forţelor Navale italiene suspectat că transmitea Rusiei informaţii secrete despre ţări NATO şi un oficial din cadrul Ambasadei Rusiei în Roma au fost reţinuţi de autorităţile italiene în martie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.