Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Italia devine un 'tărâm interzis' pentru turiștii români: S-a majorat taxa de ședere

Aerocenter.ro
Italia

Italia este una dintre destinațiile preferate ale românilor. Cu toate acestea, turiștii trebuie să știe că, începând cu data de 1 octombrie, taxa de ședere în Italia va fi majorată.

Mai exact, o familie cu doi copii va trebui să plătească 40 de euro pe noapte în plus față de costul camerei de hotel. Această taxă este obligatorie pentru toate tipurile de structuri de cazare din Italia.

Ovidiu Burdușa este fostul șef al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni și primul român din Diaspora care a fost ales într-un Consiliu Județean din România. Acest deputat a fost cel care a făcut publică informația privind majorarea taxei de ședere în Italia. Astfel, o familie cu doi copii va trebui să plătească 40 de euro pe noapte în plus față de costul camerei de hotel. Cu alte cuvinte, fiecare persoană va suporta acum aproximativ 10 euro pentru taxa de ședere.

”De la 1 octombrie taxa de ședere - care se plătește obligatoriu în toate structurile de cazare din Peninsulă - se majorează!!!! ... Și nu cu puțin.

La un hotel de 5 stele la Roma un oaspete va plăti, începând de duminică, 10 euro pe noapte pentru această taxă.

Dacă este vorba de o familie cu doi copii, aceștia vor fi nevoiți să plătească 40 de euro pe zi.... la 5 zile de vacanță - înseamnă pe loc 200 de euro numai aceasta taxă de ședere. În plus pe lângă costul camerei.

Prețurile vor fi totuși mai mici in cazul caselor de vacanță, a pensiunilor, a unităților de cazare până la 3 camere, unde taxa zilnică este de 6 euro.

În schimb în cazul Boutique-Hotelurilor de primă categorie, taxa crește de la 3,50 euro la 7 euro pe zi.

Majorările se vor aplica și structurilor de cazare care fac parte din circuitul religios și care sunt gestionate de Vatican, tariful fiind de 6 euro pe noapte.

Cum s-a ajuns la această situație?

La jumătatea lunii iulie, Primăria Romei prin Hotărârea nr. 255 a decis majorarea taxei de ședere pentru turiștii care dorm în unitățile de cazare de pe raza capitalei. Astfel ratele contribuției de cazare la hoteluri a crescut de la 25 la 66%, iar la unitățile de cazare extra-hoteliere, cum ar Boutique hotelurile, cu 100%.

Odată cu această creștere Roma redevine orașul cu cea mai mare cotă a taxei turistice din Italia.

Care sunt riscurile?

Dacă Roma devine atât de scumpă, turiștii se vor caza în orașelele din imprejurimi. Dacă și acestea vor avea prețuri ridicate la cazare, atunci nu este exclus ca în loc de Italia, turiștii să se îndrepte spre alte țări ca Portugalia, Franța, Spania, unde nu există taxe așa mari.

Nu întâmplător organizația Federalberghi Roma își exprimă o opoziție fermă împotriva acestei majorări definită ca "o atitudine fără sens", se arată în postarea publicată de Ovidiu Burdușa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.