Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Italia face scandal în problema refugiaţilor: Ce li se va întâmpla statelor UE care refuză migranţi

www.panorama.com.al
refugiati imigranti

Statelor est-europene membre ale Uniunii Europene care continuă să refuze preluarea de refugiaţi şi să ajute astfel ţările din prima linie a valului de migraţie ar trebui să li se limiteze accesul la fonduri europene, a declarat miercuri şeful guvernului italian, Matteo Renzi, transmite Reuters. Italia este principala destinaţie pentru migranţii care fug din calea sărăciei şi a violenţelor de pe continentul african,

Potrivit datelor Ministerului de Interne de la Roma, Italia adăposteşte 160.000 de solicitanţi de azil din cei 460.000 de refugiaţi care au ajuns pe ţărmurile sale de la începutul lui 2014. Din cei 39.600 de refugiaţi care urmau să fie relocaţi din Italia conform planului de cote al UE, numai 1.300 au fost transferaţi până în prezent, potrivit Comisiei Europene. 'Este necesar ca Italia să fie promotorul unei poziţii foarte dure faţă de acele state care au primit mulţi bani ca membri ai UE (...) şi care îşi reduc angajamentele de relocare de migranţi', a declarat Renzi miercuri în parlament, prezentându-şi priorităţile pentru viitorul summit UE din 20-21 octombrie, de la Bruxelles. 'Aspectele pozitive ale apartenenţei la Uniunea Europeană trebuie contrabalansate cu obligaţiile ce vin odată cu calitatea de membru', a subliniat premierul italian.

După summitul european informal de la Bratislava de luna trecută, Renzi a criticat puternic răspunsul Uniunii Europene atât faţă de criza migranţilor, cât şi de Brexit. Miercuri, el a reluat aceste critici, cerând din nou europenilor să vină cu un plan de relansare mai ambiţios. 'Am crezut că summitul de la Bratislava va veni cu un program ambiţios şi important. În schimb, trebuie să observăm că această paralizie frenetică nu a adus nimic: un document banal cu o listă de promisiuni incapabilă să răspundă provocării create de ieşirea Marii Britanii' din UE, a mai declarat el, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.