Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Italia găsește un înlocuitor pentru gazul rusesc

romania-actualitati.ro
italia harta

Roma a semnat un contract de gaze cu Libia în valoare de 8 miliarde de dolari. Italia a semnat un contract de gaz cu Libia pentru 8 miliarde de dolari, vizând refuzul surselor de energie rusești. Aceasta este cea mai mare investiție unică în sectorul energetic al țării nord-africane din ultimele peste două decenii, scrie charter97.org.

Despre aceasta scrie Associated Press. Premierul GiorgiaMeloni a declarat, în timpul unei vizite în Libia, că acest cost include și dezvoltarea energiei curate, în special a energiei solare și a tehnologiei de captare a carbonului.

Directorul general al companiei energetice italiene de stat ENI, Claudio Descalzi, și Corporația Națională Libiană de Petrol, în prezența premierului, au semnat contractul.

Acordul de 8 miliarde de dolari include dezvoltarea a două câmpuri de gaze offshore libiene. ENI a precizat că producția de gaze va începe în 2026 și se estimează că va ajunge la 21,2 milioane de metri cubi pe zi.

Premierul italian a calificat acordul drept "semnificativ și istoric" și a declarat că acesta va ajuta Europa să-și asigure sursele de energie.

"Libia este, fără îndoială, un partener economic strategic pentru noi", a declarat GiorgiaMeloni. Anterior, GiorgiaMeloni a vizitat Algeria, principalul furnizor de gaze naturale al Italiei, unde a semnat mai multe memorandumuri.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.