Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Italia începe o imensă operaţiune navală pe coasta libiană

Mondo News
imigranti mediterana

Camera inferioară a parlamentului italian a votat miercuri pentru desfăşurarea unei operaţiuni navale de-a lungul coastelor Libiei împotriva traficanţilor ce ajută migranţii să traverseze Marea Mediterană, transmite agenţia DPA, conform agerpres.

Dintre cei 630 de parlamentari, 328 au votat pentru această misiune, care mai trebuie aprobată şi de Senatul de la Roma.

Citeşte şi: Gardianul Galaxiei? NASA angajează un ofiţer de protecţie planetară

Guvernul italian a decis vineri să lanseze o astfel de misiune navală, ca parte a eforturilor de a diminua afluxul migrator masiv venit dinspre Africa, ce a pus la încercare infrastructura Italiei şi a provocat fricţiuni între această ţară şi partenerii din Uniunea Europeană în urma cererilor guvernului de la Roma ca şi alte state europene să preia din migranţii debarcaţi în Italia.

Misiunea urmează să ofere sprijin tehnic şi logistic gărzii de coastă libiene, iar planul ei a fost agreat săptămâna trecută de premierul italian Paolo Gentiloni împreună cu omologul său libian Fayez Serraj, care conduce guvernul de la Tripoli recunoscut internaţional.

Sute de mii de migranţi proveniţi din statele Africii subsahariene - şi circa 95.000 de la începutul anului în curs - au debarcat în Italia în ultimii ani după ce au reuşit să traverseze Libia ca urmare a haosului ce persistă în această ţară de la înlăturarea de la putere a lui Muammar Ghaddafi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.