Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gardianul Galaxiei? NASA angajează un ofiţer de protecţie planetară

MiB

NASA a deschis o poziţie liberă pentru un post de 'ofiţer de protecţie planetară', care va fi responsabil pentru protejarea Pământului împotriva extratereştrilor, dar va avea şi sarcina să apere şi alte planete de invazia oamenilor.

Dacă gardienii galaxiei nu sunt motivaţi suficient de acest job, NASA le oferă şi un salariu substanţial. Cel care va fi ales pentru această misiune va câştiga între 124.000 şi 187.000 de dolari pe an, adică în jur de 15.000 de dolari pe lună.

content-image

În descrierea acestui loc de muncă se menţionează şi condiţiile care trebuie îndeplinite. Candidatul ideal trebuie să fie permanent disponibil pentru 'călătorii frecvente' şi să fie la curent cu ultimele noutăţi în ceea ce priveşte posibilele riscuri de contaminare organică şi biologică. Totodata, el este cel care va veghea cu atenţie activitatea robotică desfăşurată de oameni în spaţiu.

Contractul de muncă este determinat şi se întinde pe o perioadă de trei ani, cu o posibilă prelungire până la cinci ani.

Acest job este în conformitate cu Tratatul Spaţial semnat în 1967, care pledează printre altele pentru explorarea cosmică a altor planete încercând să se evite 'contaminarea' acestora şi să prevină 'schimbările aduse Terrei prin introducerea unor materiale de natură extraterestră'.

Potrivit cerinţelor acestei poziţii, ofiţerul de protecţie planetară este subordonat direct NASA şi trebuie să estimeze riscul de contaminare a altor planete, în timpul misiunilor spaţiale, dar să şi protejeze Pământul şi biosfera sa de vietăţile extraterestre.

via GIPHY

via GIPHY

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.