Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Italia isi redeschide granitele din luna iunie

roma italia
Guvernul Italiei a aprobat in urma cu doua zile un decret care va permite calatoriile catre si dinspre alte tari membre ale Uniunii Europene, incepand cu data de 3 iunie. Decretul a fost propus de catre Premierul Italiei, Giuseppe Conte si Ministrul Sanatatii, Roberto Speranza.
Guvernul de la Roma va permite deplasarile in mod liber si in interiorul Italiei, arata totodata decretul. Desi unele regiuni au dorit o revenire mai rapida la regimul normal si au cerut ridicarea masurilor restrictive, premierul Giuseppe Conte a insistat si a pastrat metoda ridicarii progresive a restrictiilor, pentru a preveni un al doilea val de infectari cu noul Coronavirus.
Peste 31 000 de italieni au decedat din cauza COVID-19 incepand cu data de 21 februarie, bilant care plaseaza Italia pe pozitia a treia in lume, dupa SUA si Regatul Unit. Pentru a limita raspandirea noului Coronavirus, Italia a fost prima tara europeana care a impus restrictii la nivel national, incepand din luna martie.
Intr-o prima etapa, unele masuri au fost relaxate incepand cu data de 4 mai, atunci cand Guvernul a permis redeschiderea parcurilor si a unor fabrici.
De astazi, 18 mai, magazinele se pot redeschide si tot de incepand cu astazi, sunt permise si deplasarile in interiorul regiunilor.
Interdictia asupra calatoriilor intre regiunile Italiei si asupra celor internationale ramane in vigoare, asadar, pana la data de 2 iunie. Toate restrictiile de calatorie vor fi ridicate incepand cu data de 3 iunie, executivul italian sperand sa poata salva cel putin o parte a sezonului turistic din vara acestui an.
--
Speranta Anghel

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.