Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Italia, mulțumim! - Mesajul lui Florin Cîțu, după ce Roma a trimis urgent 5.200 de doze de anticorpi monoclonali

Inquam Photos / George Calin
Florin Citu

România a primit, marți seara, 5.200 de doze de anticorpi monoclonali din Italia, iar premierul interimar Florin Cîțu a transmis mulțumiri pentru „gura de oxigen” primită de sistemul medical românesc.

„România a obținut astăzi (marți - n.r.) o șansă la recuperare pentru câteva mii de pacienți care ar putea dezvolta forme severe din cauza COVID, dar și o gură de oxigen pentru sistemul medical românesc”, spune Florin Cîțu, după ce 5.200 de doze de anticorpi monoclonali trimiși de Italia au ajuns în România.

Anticorpii monoclonali au fost obținuți prin Mecanismul de Protecţie Civilă al UE.

Citește și: România a trimis în Italia cel mai mare avion al armatei ca să aducă numai 5.200 de doze de anticorpi monoclonali

„Acum vedem beneficiile pe care le avem pentru că în anii trecuți România a acordat ajutor umanitar altor state europene”, precizează Cîțu.

Premierul interimar spune că va Guvernul va continua să facă eforturi pentru obținerea și a altor medicamente și produse medicale necesare pentru a putea trata toți pacienții care au forme severe.

„Italia, mulțumim!”, mai spune Cîțu.

O aeronavă C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române aduce marți, din Milano, Italia, circa 5.200 de doze de anticorpi monoclonali, care fac parte din schema de tratament împotriva COVID-19, anunță Ministerul Apărării Naționale (MApN). Ajutorul oferit României de către Italia, prin punerea la dispoziție a acestor doze aflate în stocurile Regiunii Lombardia, vine ca urmare a solicitării statului român în vederea acordării de sprijin în combaterea efectelor generate de creșterea exponențială a numărului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2. Solicitarea a fost adresată Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgență al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, de către Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Anticorpii monoclonali sunt proteine produse în laborator care imită capacitatea sistemului imunitar de a combate noul coronavirus. Aceștia se fixează de proteina virală de suprafață (Spike) și blochează astfel capacitatea virusului de a se fixa de celulele umane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.