Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Italia nu mai găzduiește deținuții străini: 'Spuma' deținuților români în peninsulă, repatriată pentru continuarea ispășirii pedepselor în țară

Inquam Photos / George Calin
Matteo Salvini

Administraţia Naţională a Penitenciarelor a confirmat, marţi, preluarea a 13 români extrădaţi din Italia pentru continuarea executării pedepsei în ţara de origine.

"Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public cu privire la extrădarea a 13 cetăţeni de naţionalitate română, din Italia, în vederea continuării executării pedepselor privative de libertate aplicate în baza mandatelor de executare în ţara de origine, Administraţia Naţională a Penitenciarelor confirmă preluarea acestora în cursul zilei de astăzi (...), urmând a fi desfăşurate demersurile necesare în vederea încarcerării la Penitenciarul Bucureşti-Rahova", se arată într-un comunicat al ANP.

Anterior, în cursul zilei de marţi, ministrul de Interne italian, Matteo Salvini, a anunţat pe contul său de Facebook că 13 români deţinuţi în Italia vor fi aduşi în România cu o cursă directă Roma - Bucureşti. "Infractorii străini găzduiţi în închisorile noastre trebuie să îşi execute pedeapsa în ţara lor de origine", a scris oficialul italian.

Cei 13 deţinuţi au fost condamnaţi pentru diferite infracţiuni - viol, omucidere, sclavie, furt calificat, contrabandă, răpire şi sechestrare de persoane.

Repatrierea acestor deţinuţi face parte dintr-un plan lansat de Ministerul de Interne în colaborare cu Ministerul Justiţiei din Italia pentru trimiterea unor deţinuţi prezenţi în închisorile italiene în ţările lor de origine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.