Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Italia, reacție după avertismentul venit din SUA cu privire la China și Rusia: 'politica noastră externă este identică astăzi cu cea de ieri'

ANSA
Giuseppe Conte

Politica externă a Italiei nu s-a schimbat după ce ţara a primit ajutoare în contextul luptei împotriva epidemiei de COVID-19 atât din China, cât şi din Rusia, a declarat marţi premierul Giuseppe Conte, într-o reacţie la un interviu acordat cu o zi în urmă de ministrul apărării american Mark Esper unui ziar italian, potrivit Reuters, scrie agerpres.ro.

"În ceea ce priveşte geopolitica beneficiarilor de ajutoare, pot confirma că politica noastră externă este identică astăzi cu cea de ieri", a insistat Giuseppe Conte, citat de La Stampa.

Mark Esper declarase luni pentru aceeaşi publicaţie că Rusia şi China profită de epidemia de virus pentru a-şi promova interesele în Europa şi a "provoca sciziuni în cadrul NATO şi în Europa".

Ministrul Muncii, ultimatum: 'Dacă nu se rezolvă nici așa, voi lua o decizie radicală'


Cele două state au trimis medici, material medical şi măşti Italiei, prima ţară în Europa cea mai afectată de epidemia de COVID-19.

Conte a declarat de asemenea că Italia a gestionat toate ajutoarele pe care le-a primit "într-o transparenţă totală atât faţă de opinia noastră publică, cât şi faţă de aliaţii noştri".

"Discutăm cu oricine, dar pilonii securităţii noastre sunt NATO şi Uniunea Europeană. Şi rămân ca atare", a declarat ministrul apărării, Lorenzo Guerini, într-un interviu separat acordat cotidianului La Repubblica.

El a adăugat că Italia a primit ajutoare din diferite ţări, inclusiv din SUA, China şi Rusia şi ţări din Europa, dar că aceasta nu a "schimbat cât de puţin cadrul nostru tradiţional de referinţă internaţională".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.