Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Italia s-a calificat, după loviturile de departajare, în finala Euro 2020: A eliminat-o pe Spania

Italia joacă finala Euro 2020, după ce a eliminat-o pe Spania, în semifinale. A fost 4-2, după ce spaniolii au ratat două lovituri de departajare.

Selecţionatele de fotbal ale Italiei şi Spaniei au fost egalitate, 1-1 (0-0, 1-1), după cele 120 de minute ale meciului care a avut loc marţi seara pe Stadionul Wembley din Londra, în semifinalele EURO 2020.

Primii care au marcat au fost italienii, în minutul 60, prin Federico Chiesa, care a deschis scorul cu un șut plasat. Spania a replicat cu 10 minute înainte de finalul celor 90 de minute. Alvaro Morata a restabilit egalitatea.

În cele două reprize de prelungiri niciuna dintre echipe nu a mai marcat un gol valabil și s-a trecut la loviturile de la 11 metri.

Șutul lui Locatelli a fost parat de Unai Simon, iar Dani Olmo a tras peste poarta lui Gianluigi Donnarumma. Andrea Belotti a fost primul care a marcat la loviturile de departajare. Gerard Moreno a egalat la 1.

Leonardo Bonucci a transformat fără emoții pentru 2-1. Thiago Alcantara a marcat și el. Federico Bernardeschi a făcut 3-2 pentru Italia. Alvaro Morata a ratat pentru Spania, deși marcase golul egalizator în timpul regulamentar, iar Jorginho a dus-o pe Italia în finala Euro 2020.

Au evoluat următoarele echipe:

Italia: Donnarumma - Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini, Emerson (Toloi '74) - Barella (Locatelli '85), Jorginho, Verratti (Pessina '74)- Chiesa (Bernardeschi '106), Immobile (Berardi '61), Insigne (Belotti '85). Selecţioner: Roberto Mancini

Spania: Simón - Azpilicueta (M.Llorente '85), Garcia (P.Torres '109), Laporte, Alba - Koke (Rodri '70), Busquets (Alcantara '106), Pedri - F.Torres (Morata '62), Oyarzabal (G. Moreno '70), Olmo. Selecţioner: Luis Enrique

Meciul a fost arbitrat de germanul Felix Brych, ajutat de conaţionalii săi Mark Borsch şi Stefan Lupp, arbitri asistenţi, iar rezervă a fost rusul Serghei Karasev.

Ca arbitri VAR au fost delegaţi germanii Marco Fritz, Christian Dingert, Christian Gittelmann şi Bastian Dankert.

În finală, Italia va întâlni învingătoarea meciului dintre Anglia şi Danemarca, programat miercuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.