Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Italia seamănă izbitor cu România: Un șomer a amenințat-o cu moartea pe Giorgia Meloni pentru că vrea să taie ajutoarele sociale

timesofisrael.com
Giorgia Meloni

Prim-ministrul italian Giorgia Meloni și fiica sa de 6 ani au primit amenințări cu moartea pe internet din partea unui șomer supărat pe planurile guvernului de a reduce o subvenție împotriva sărăciei, a anunțat miercuri poliția, conform Reuters. Sicilianul, în vârstă de 27 de ani, este anchetat pentru comportament amenințător. Casa sa a fost percheziționată, iar contul său de Twitter a fost închis, se arată într-un comunicat al poliției, scrie Mediafax.

Guvernul de dreapta al lui Meloni vrea să limiteze așa-numitul program de "venit al cetățenilor" anul viitor, înainte de a elimina complet măsura în 2024, când va fi înlocuită cu o nouă prestație care nu a fost încă detaliată. Meloni, care a preluat mandatul în octombrie, a criticat întotdeauna venitul cetățenilor, care a fost introdus în 2019, argumentând că persoanele apte de muncă aflate în vârstă de muncă nu ar trebui să li se permită să trăiască pe termen nelimitat din subvențiile de stat.

Conform propunerilor incluse în bugetul 2023, aflat în prezent în dezbatere în parlament, plățile pentru venitul cetățenilor vor fi retrase după opt luni, cu excepția gospodăriilor cu copii, a persoanelor cu vârsta de cel puțin 60 de ani și a persoanelor cu dizabilități.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.