Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Italia sfidează SUA și se altură inițiativei chineze pentru noul Drum al Mătăsii

steag.ro
steag italia

Italia intenţionează să semneze un memorandum de înţelegere pentru participarea la iniţiativa chineză "Drumul Mătăsii" (Belt and Road Initiative, BRI), dezvăluie marţi ziarul Financial Times, preluat de Reuters, informează Agerpres.

"Negocierea nu s-a terminat, dar e posibil să fie încheiată la timp pentru vizită" (n. red. - a preşedintelui Chinei, Xi Jinping), a declarat Michele Geraci, subsecretar în ministerul dezvoltării economice de la Roma, conform articolului disponibil pe internet la adresa https://on.ft.com/2EEhKv3. Potrivit agenţiei Reuters, Xi urmează să facă o vizită la Palermo pe 23 martie, împreună cu reprezentanţi ai guvernului italian.

Financial Times a consemnat şi reacţia Statelor Unite, care apreciază că beneficiile pentru economia Italiei sunt improbabile, în timp ce imaginea internaţională a ţării ar putea fi afectată serios. "Considerăm BRI o iniţiativă 'fabricată în China, pentru China' ", a declarat Garrett Marquis, purtător de cuvânt al Consiliului Naţional pentru Securitate al Casei Albe.

Obiectivul BRI este de a conecta China pe cale terestră şi maritimă cu sud-estul şi centrul Asiei, Orientul Mijlociu, Europa şi Africa, printr-o reţea de infrastructură pe traseul vechiului Drum al Mătăsii. Reuters menţionează că preşedintele chinez Xi Jinping, care promovează proiectul, intenţionează să dezvolte în paralel şi schimburile ştiinţifice, tehnologice, culturale şi în domeniul educaţiei

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.