Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Italia şi Tunisia INTENSIFICĂ colaborarea pentru combaterea migraţiei clandestine

Ministrul italian de externe, Angelino Alfano, şi omologul său tunisian, Khemaies Jhinaoui, au semnat joi un acord de cooperare ce prevede în special consolidarea luptei împotriva migraţiei clandestine, relatează AFP, conform agerpres.

Textul acordul menţionează un parteneriat pentru dezvoltare, cultură, sănătate, transporturi, dar de asemenea schimburile academice şi consolidarea cooperării în domeniul securităţii.

Citeşte şi: AVERTISMENT dur de la Moscova: România reprezintă O AMENINŢARE pentru Rusia

Documentul prevede de asemenea un acord cadru pentru gestionarea fluxurilor migratorii', 'pentru a lupta eficient împotriva migraţiilor clandestine şi a traficului cu fiinţe umane şi consolidarea frontierelor', potrivit ministerului italian.

Cele două ţări ' lucrează împreună pentru a bloca traficanţii de fiinţe umane în Marea Mediterană centrală', a declarat Alfano presei după semnarea acordului. El a declarat că acesta nu a fost "un prim pas", ci "continuarea" eforturilor deja întreprinse începând cu anul 2011, Italia având deja cu Tunisia un acord de readmisie.

'Italia doreşte să poată accelera procedurile de expulzare şi presează în special Tunisia după controversa privind călătoria lui Anis Amri, presupusul autor al atentatului comis pe 19 decembrie în târgul de Crăciun de la Berlin.

Tunisianul, debarcat la Lampedusa şi condamnat la patru ani de închisoare pentru că a incendiat o şcoală s-a convertit la islamul radical în timpul detenţiei în Sicilia dar a scăpat de expulzare când a fost eliberat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.