Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Italia vrea crearea unei agentii europene de informatii

matteo-renzi-premier-2

Premierul italian, Matteo Renzi, și-a exprimat vineri dorința ca Uniunea Europeană să își înființeze propria agenție de informații, după atentatele care s-au soldat cu 17 morți, între miercuri și vineri, la Paris.

"Avem o monedă comună și trebuie, de asemenea. să avem o agenție comună de securitate și informații. Europa trebuie să fie unită contra terorismului", a declarat Matteo Renzi, citat de presa italiană, potrivit AFP.

Premierul Renzi face parte dintre numeroșii șefi de stat și de guvern care și-au anunțat participarea, duminică, în capitala Franței, la un "marș republican", la invitația președintelui francez, François Hollande, ca reacție la atentate.

"(În Italia) nu avem indicii exacte care să ne facă să credem că există vreun risc pentru o țintă precisă. Însă acționăm ca și cum ar fi cazul, iar serviciile își îndeplinesc misiunea", a adăugat Matteo Renzi.

Securitatea la Roma și în vecinătatea Vaticanului a fost întărită în septembrie, după un mesaj telefonic care a lăsat să se înțeleagă că radicali islamiști planifică să atace capitala Italiei și Sfântul Scaun.

Guvernul italian lucrează asupra unei noi legi contra "luptătorilor străini" care călătoresc din sau cu escală în Italia pentru a se alătura fundamentaliștilor islamiști, a făcut cunoscut, pe de altă parte, ministrul de interne Angelo Alfano.

Noua lege va permite guvernului italian să confiște pașapoarte potențialilor candidați la călătorie. Proiectul legislativ vizează "teroriștii originari din țară" susceptibili "să se autoradicalizeze și să se autoantreneze", a adăugat el.

Agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.