Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Italia vrea să trimită trupe în Libia

libia

Italia ar putea trimite trupe de menţinere a păcii în Libia, o fostă colonie, dacă ONU aprobă o intervenţie pentru sprijinirea procesului de tranziţie democratică, a declarat miercuri ministrul de externe, Paolo Gentiloni, citat de DPA. 

După ce fostul lider Muammar Gaddafi a fost înlăturat în 2011 cu sprijinul NATO, în statul nord-african miliţiile rivale armate se luptă pentru putere în lipsa unor autorităţi centrale care să controleze situaţia. 

"Nu putem repeta greşeala de a trimite trupe terestre înainte de a avea o soluţie politică pe care s-o putem sprijini", a afirmat Gentiloni într-un interviu pentru un post tv regional din care La Repubblica a publicat extrase în avans. 

"Dar, bineînţeles, o intervenţie de menţinere a păcii, strict sub mandat ONU, ar face ca Italia să fie angajată în prima linie. Atâta timp cât aceasta va fi precedată de negocieri care să conducă la noi alegeri, supravegheate de un guvern de oameni înţelepţi", a mai spus el. 

"Lucrăm la această iniţiativă, împreună cu ţările din regiune şi cu ONU", a adăugat şeful diplomaţiei italiene. 

Preşedintele egiptean Abdel-Fattah al-Sissi, care a efectuat o vizită în Italia în această săptămână şi a avut o întrevedere cu Paolo Gentiloni, a declarat într-un interviu publicat luni că este împotriva desfăşurării de trupe străine în Libia. 

"Nu cred în noi intervenţii militare", a declarat el pentru ziarul Corriere della Sera. "Cred că, în schimb, comunitatea internaţională ar trebui să facă o alegere foarte clară, colectivă, în favoarea Armatei Naţionale libiene", a adăugat el.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.