Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Italianca Sara Errani se apără în scandalul în care este acuzată de dopaj

sara errani

Jucătoarea italiană de tenis Sara Errani, suspendată din activitatea competițională până în octombrie după ce a fost depistată pozitivă la letrozol, se apără de acuzațiile de dopaj care i-au fost aduse și susține că s-au spus multe neadevăruri despre ea.

''S-au împrăștiat foarte multe neadevăruri despre mine. Am citit lucruri care pot merge de la amuzant până la absurd. Letrozolul nu este o substanță cu efect dopant, dar Federația internațională de tenis a considerat că am greșit'', a spus Errani, potrivit ANSA.

Sara Errani (30 ani), numărul 98 mondial, depistată pozitiv la începutul anului, a fost suspendată pe o perioadă de două luni. WTA a confirmat controlul pozitiv al italiencei Sara Errani, la un test antidoping în afara competiției, efectuat pe 16 februarie, iar jucătoarea este suspendată începând din 3 august.

La acest control, s-a depistat în probele prelevate letrozol (inhibator de aromatază nesteroid). Prevenită pe 18 aprilie, Errani a cerut să poată da explicații în fața unei comisii indepedente, așa cum avea dreptul. Audierea a avut loc pe 19 iunie, însă decizia oficială a fost dată abia pe 3 august. Nefiind suspendată cu titlu provizoriu în această perioadă, Sara Errani a putut juca până la începutul lunii august.

În același timp, toate rezultatele obținute între 16 februarie și 7 iunie (data unui al doilea test care s-a dovedit negativ) sunt șterse din palmaresul său. Ea va putea din nou să se angajeze într-un turneu începând din 2 octombrie. Sara Errani, care în 2013 a fost numărul cinci mondial, era înscrisă în calificări la Toronto, dar s-a retras din competiție. La audierea în fața comisiei, pe 19 iunie, jucătoarea italiană a avut o explicație pentru acest control pozitiv, spunând că substanța a apărut în organismul său în mod accidental.

Ea a menționat că mama sa, care urmează un tratament împotriva cancerului pe bază de Femara, un medicament care conține letrozol, păstrează medicamentul în bucătărie, iar atunci când aceasta a pregătit tortellini, pe 14 sau 15 februarie, ar fi scăpat accidental Femara în compoziția pentru paste, lucru care i se mai întâmplase deja în trecut. ''Nu am luat niciodată produse interzise în cariera mea și în viața mea'', a precizat Sara Errani într-un comunicat. ''Totuși, această substanță (letrozol) este prezentă în Femara, un medicament pe care mama mea îl ia zilnic din 2012 ca tratament terapeutic după o operație de cancer la sân. În consecință, el era prezent în casa în care locuiesc'', a adăugat Errani. Comisia a ținut cont de aceste explicații și de faptul că doamna Errani i-a ascuns fiicei sale că este în continuare bolnavă și că a continuat să ia această medicamentație, conform Agerpres.

Canotorul italian Niccolo Mornati, de patru ori medaliat la Campionatele Mondiale, a fost și el depistat pozitiv în 2016 la același produs, care poate avea un efect anabolizant ''marginal'' și poate masca absorbția de testosteron.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.