Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Italianul Antonio Tajani este încrezător că va fi ales la conducerea Parlamentului European

parlamentul european

Italianul Antonio Tajani, desemnat marţi seara pentru a candida la funcţia de preşedinte al Parlamentului European (PE), s-a arătat încrezător miercuri în ce priveşte şansele sale de a fi ales în acest post, pe care socialistul german Martin Schulz se pregăteşte să-l părăsească, relatează AFP. ''Cred că în următorii doi ani şi jumătate vom avea un preşedinte al Parlamentului European provenit din cadrul Partidului Popular European (PPE), ales cu voturi din partea altor grupuri'', a explicat Tajani într-o conferinţă de presă la Strasbourg, în timp ce un alt eurodeputat italian, liderul social-democraţilor Gianni Pittella, este de asemenea candidat la şefia PE.

''Vreau să fiu un preşedinte al consensului, nu al confruntării'', a dat asigurări Tajani, spunând că doreşte ''alianţa cea mai stabilă şi mai vastă posibilă'' pentru a-şi prezenta candidatura la preşedinţie. Antonio Tajani (63 de ani), ex-comisar european pentru industrie (2010-2014) în echipa lui Jose Manuel Durao Barroso, a fost ales fără emoţii marţi seara de către grupul său politic reunit la Strasbourg. PPE este grupul cu cei mai mulţi eurodeputaţi, fiind urmat de social-democraţi (S&D), dar sprijinul unei tabere sau alta din cele mai mici grupuri, precum liberalii şi verzii (ecologişti), ar putea fi determinant, conform Agerpres.

Pentru a fi ales preşedinte al Parlamentului European, un candidat trebuie să obţină de fapt majoritatea absolută a sufragiilor exprimate. La capătul a trei tururi de scrutin, dacă nu va fi ales nici un candidat, preşedintele este ales cu o majoritate simplă în cel de-al patrulea tur.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.