Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Italienii Epta, cu afaceri de 890 mil. euro, intră direct în România: preiau Daas, furnizorul lor

www.news.ro
hală, fabrică, întreprindere, industrie

Epta SpA, grup internațional specializat în industria de refrigerare comercială cu sediul în Milano, devine asociatul majoritar al Daas International Group, furnizor de echipamente de refrigerare comercială și unul din principalii furnizori în industria HORECA, potrivit unui anunț făcut vineri.

Mai exact, marți seara, acționarii celor două companii au semnat un contract prin care Epta preia 90% din Daas, iar restul rămâne în proprietare celor doi acționari: Lucian Negroiu și Daniel Mocanu, fiecare cu u pachet reprezentând câte 5%.

Anterior tranzacției, Daas era importatorul în România al Epta de peste 15 ani. „Scopul nostru este să livrăm proiecte la cheie în România”, a declarat Marco Nocivelli, președintele și directorul general al Epta.

Încheierea acordului va avea loc în urma evaluărilor legale și a emiterii unui aviz pozitiv de către Consiliul Concurenței.

Daas a încheiat anul 2017 cu o cifră de afaceri de 40 de milioane de euro, având o echipă de 200 de specialiști, cu competențe și know how în engineering, project management, montaj și aftersales service în industria de refrigerare comercială și industrială, precum și HORECA (Hoteluri-Restaurante-Catering). Compania are o experiență de 25 ani pe piața din România și pe piețe externe, cum ar fi Germania, Austria, Grecia, Belgia, Coasta de Fildeș.

Epta SpA a obținut o cifră de afaceri anul trecut de 888 de milioane de euro, cu 5.000 de angajați, 11 fabrici și 40 de birouri de vânzare și service la nivel mondial.

Consultanții care au susținut operațiunea au fost, pentru Epta, PwC și David Si Baias (due diligence) și Schoenherr (asistență juridică), iar DAAS a fost reprezentată de Radu și Asociații SPRL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.