Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iţele scandalului sunt tot mai complicate. Casa Albă ştia că Michael Flynn era vizat de o anchetă

politicususa.com
trump si flynn

Michael Flynn, fostul consilier pentru securitate naţională al lui Donald Trump, dezvăluise echipei preşedintelui ales că face obiectul unei anchete federale, dar acest fapt nu a împiedicat numirea sa în funcţie în noua administraţie de la Washington, a relatat miercuri seara publicaţia The New York Times, citată de AFP, conform agerpres.

Citând două surse apropiate dosarului, cotidianul american dă asigurări că generalul Flynn comunicase despre respectiva anchetă la 4 ianuarie lui Don McGahn, jurist-şef al echipei prezidenţiale de tranziţie, înainte de a fi numit într-un post foarte sensibil.

Dodon a fost CUCERIT de o româncă. Poziţia cheie pe care i-a oferit-o fără să stea pe gânduri - FOTO

Michael Flynn a fost constrâns să demisioneze la 13 februarie, la mai puţin de o lună după învestirea lui Donald Trump în funcţia de preşedinte la 20 ianuarie, pentru că nu dezvăluise convorbirile sale telefonice cu ambasadorul rus la Washington, Serghei Kisliak. El se află în centrul unei anchete FBI cu privire la presupusul amestec al Rusiei în campania prezidenţială din SUA din 2016.

Potrivit Casei Albe, Flynn a fost concediat pentru că l-a minţit pe vicepreşedintele Mike Pence cu privire la conţinutul exact al unei convorbiri telefonice purtate în decembrie cu ambasadorul rus. Flynn evocase în acea convorbire subiectul foarte sensibil al sancţiunilor americane împotriva Moscovei, impuse la sfârşitul anului 2016 de către fostul preşedinte Barack Obama ca represalii la atacurile informatice ruse împotriva Partidului Democrat.

Conform mass-media americane, Donald Trump a încercat să obţină, fără succes, de la şeful FBI James Comey închiderea anchetei ce îl viza pe Flynn. Comey, destituit de Trump la 9 mai, a relatat această conversaţie într-o notă scrisă, citată de The New York Times.

Erdogan pune piciorul în prag la Washington: 'Vom acţiona fără să întrebăm pe nimeni'

Casa Albă neagă însă categoric această versiune privind desfăşurarea evenimentelor, ceea ce ar putea constitui o posibilă obstrucţionare a justiţiei.

Flynn, general în rezervă, a fost sub preşedinţia lui Barack Obama constrâns să se retragă de la conducerea Serviciului de informaţii militare (DIA, Defense Intelligence Agency) la doi ani de la numirea sa, în 2012, pe fondul unor neînţelegeri interne.

Barack Obama îi recomandase lui Donald Trump să nu-l desemneze pe Michael Flynn din cauza 'comportamentului său ca şef al DIA', a declarat la începutul lunii mai pentru AFP un responsabil al fostei administraţii de la Washington.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.