Îți place să mănânci pepene roșu cu brânză? Află cât de sănătoasă este această combinație

Autor: Daniel Mihai Dragomir

Publicat: 23-08-2025 06:01

Actualizat: 23-08-2025 11:25

Article thumbnail

Sursă foto: Laura Laurentiu

Carmen Brumă a ales să împărtășească cu urmăritorii ei de pe rețelele de socializare un videoclip în care explică pe larg cât de benefică este combinația dintre pepenele roșu și brânză pentru organism. Vedeta a detaliat nu doar gustul plăcut și contrastul de arome, ci și avantajele nutriționale ale acestei asocieri.

Carmen Brumă a dezvăluit care sunt avantajele pe care le putem obține cu ajutorul acestor două alimente.

„În loc doar de apă, zaharuri și puține fibre, prin adăugarea brânzei avem o combinație mai complexă. Carbohidrați, proteine, grăsimi, care oferă sațietate și energie. În plus, pepenele mâncat singur pe stomacul gol are un impact glicemic mare. Normal, zaharuri multe, fibre puține. Dar, brânza încetinește absorbția zaharurilor, ceea ce înseamnă un vârf glicemic mai mic. Este adevărat că brânza cu pepene va avea împreună mai multe calorii, dar în funcție de obiective, îți reglezi porția și frecvența”, spune Carmen Brumă, promotoarea unui stil de viață sănătos.

Mai mult, vedeta spune că „vitamina A și licopenul din pepene, antioxidanții puternici, sunt liposolubili, asta înseamnă că se absorb mult mai bine în prezența grăsimei pe care o găsim în brânză”.

De asemenea, pepenele conține citrulină, un aminoacid care „îmbunătățește pulsul sanguin”, iar în combinație cu brânză, absorbția „poate fi mai eficientă”.

În consecință, susține Carmen Brumă, „brânza cu pepene este sănătoasă”.

„Dar, ai grijă la cantități: 200 de grame de pepene, plus 40-50 grame de brânză, combinația perfectă”, adăuga vedeta.

Google News
Explorează subiectul
Comentează
Articole Similare
Parteneri