Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ITIA anunţă suspendarea pe patru ani şi jumătate a unui jucător de origine română- Ce au făcut sportivul şi fratele său

Guliver/GettyImages
tenis

Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA) a anunţat, joi, că jucătorul suedez de origine română Dragoş Nicolae Mădăraş a fost suspendat pentru o perioadă de patru ani şi jumătate şi amendat cu 2.500 de dolari pentru încălcări ale Programului Anticorupţie în Tenis (TACP), potrivit news.ro.

ITIA l-a acuzat pe Mădăraş de încălcări ale Programului anticorupţie în tenis (TACP) în urma unei serii de evenimente în care sportivul a refuzat să prezinte telefonul mobil pentru examinare atunci când i s-a cerut acest lucru de către anchetatorii ITIA.

În loc să-şi predea telefonul mobil pentru examinare, Mădăraş i-a dat dispozitivul fratelui său, Patrick, care primise acreditare la un eveniment sub pretextul că este partenerul de antrenament al lui Dragoş. Patrick a refuzat, de asemenea, să predea aparatul, înainte de a pleca de la faţa locului.

La 28 februarie 2024, a avut loc o audiere în faţa consilierului independent pentru audieri anticorupţie (AHO) Charles Hollander KC, în cadrul căreia Hollander a constatat că Dragoş Mădăraş a încălcat secţiunile F.2.b (necooperare) şi D.1.l (obţinerea acreditării prin declaraţii false) din TACP.

Mădăraş a fost suspendat provizoriu începând cu 17 august 2023, iar perioada trecută de atunci este luată în calcul. Ca atare, suspendarea se va încheia la 16 februarie 2028.

Patrick Mădăraş, care nu are niciun rol profesional în tenis, a încălcat, de asemenea, secţiunea F.2.b din TACP şi lui i-a fost suspendat dreptul de a participa la orice eveniment de tenis autorizat de ITIA sau de orice asociaţie naţională pentru o perioadă de doi ani şi şase luni.

Dragoş Mădăraş, locul 265 ATP, născut la Deva în 1997, reprezintă Suedia în competiţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.