Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ITM Vaslui, în control: Amenzi de aproape 500.000 de lei, într-o singură lună

itm

Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui au dat amenzi în valoare de 480.000 de lei în urma controalelor efectuate în cursul lunii mai la mai mulţi agenţi economici din judeţ.

În cursul lunii mai au fost efectuate un număr de 96 controale, dintre care 94 au avut ca obiectiv principal identificarea muncii nedeclarate.

"În urma verificărilor au fost sancţionaţi 12 angajatori, fiind aplicate 27 sancţiuni contravenţionale, din care 23 amenzi în valoare totală de 480.000 lei şi patru avertismente. Pentru neconformităţile constatate au fost dispuse 219 de măsuri de intrare în legalitate. În luna mai au fost identificate 17 persoane care prestau muncă nedeclarată. Pentru persoanele identificate că prestau muncă nedeclarată, angajatorilor le-au fost aplicate amenzi în valoare de 20.000 lei pentru fiecare persoană, valoarea totală a amenzilor pentru munca nedeclarată în luna mai fiind de 340.000 lei. În aceeaşi perioadă, inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate şi Sănătate în Muncă au efectuat vizite de inspecţie la 38 de angajatori şi au încheiat 38 de procese verbale de control, în urma acestor vizite fiind constatate 44 de neconformităţi. Pentru neregulile constatate, au fost sancţionaţi un număr de 25 de angajatori, fiind aplicate 44 de sancţiuni contravenţionale cu avertisment", a declarat miercuri, pentru AGERPRES, inspectorul-şef al ITM Vaslui, Gheorghe Chirvase.

Potrivit datelor furnizate de ITM Vaslui, în cursul lunii mai au fost comunicate de angajatori un număr de patru evenimente, în care au fost implicaţi lucrători urmând a fi finalizate cercetări în vederea stabilirii caracterului lor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.