Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iulius Group, precizări după scrisoarea personalităţilor ieşene care se opun construcţiei unui turn lângă Palatul Culturii din Iași

wikipedia.org
Palatul culturii iasi

Reprezentanţii Iulius Group au transmis, marţi seară, precizări cu privire la proiectul de la Iaşi, care a făcut obiectul unei scrisori deschise semnate de peste o sută de personalităţi din oraş. Compania afirmă că nu doreşte să-i dezamăgească pe cei care doresc respectarea istoriei oraşului şi că în acest moment este vorba despre o propunere, nu despre proiecte definitive. Iulius Group îi invită pe cei interesaţi la dezbaterea publică pe care o va organiza miercuri, anunță news.ro.

Citește și: Va fi gata până la 15 decembrie! Asigurările date de premierul Ludovic Orban

”Întrebările şi neliniştea exprimate în scrisoarea deschisă sunt repere legitime, pe care, la rândul nostru, le-am analizat înainte de a propune proiectul de extindere Palas. Faţă de fiecare dintre acestea avem o abordare amănunţită, bazată pe studii aplicate de arhitectură şi urbanism. Niciun aspect din cele menţionate nu reprezintă unul care să nu fi fost deja supus unei analize obiective din toate unghiurile şi nimic nu este mai important decât să nu îi dezamăgim pe cei care doresc respectarea istoriei oraşului”, au transmis, marţi seară, reprezentanţii Iulius Group.

Compania precizează că, ”din păcate, unele persoane, cu sau fără expertiză în domeniu, au preluat selectiv informaţii şi le-au prezentat într-o manieră distorsionată”.

”Subliniem faptul că dezvoltările urmează cursul firesc, fiind într-o etapă în care este consultată opinia publică şi că, la acest stadiu, avem propuneri, nu proiecte definitive. Suntem deschişi oricăror sugestii şi vă asigurăm că avem viziunea şi dorinţa de a face lucrurile bine. Acesta este şi rolul dezbaterii publice organizate miercuri, 4 decembrie 2019, unde vor fi abordate toate aceste aspecte şi unde îi invităm să participe pe toţi cei care au manifestat interes faţă de proiectele propuse”, a mai transmis compania.

Citește și: FBI se implică în România! Anchetă de amploare, în colaborare cu Poliția Română

Peste o sută de personalităţi ieşene - profesori universitari, oameni de cultură, dar şi artişti - cer autorităţilor, într-o scrisoare deschisă, să nu aprobe construirea unui turn cu 27 de etaje în apropierea Palatului Culturii din Iaşi.

Semnatarii scrisorii afirmă că proiectul imobiliar propus de o cunoscută companie privată urmează să afecteze negativ trei dintre cele mai importante monumente ale Iaşului, respectiv Palatul Culturii, Biserica Trei Ierarhi şi Catedrala veche Romano-Catolică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.