Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iunie 2012, începutul sfârșitului pentru Traian Băsescu și PDL

google.news
voiculescu crin

Se împlinesc nouă ani de când Uniunea Social-Liberală câștiga „la scor” alegerile locale, în dauna PDL-ului condus, de facto, de Traian Băsescu.

USL a luat oficial naștere în februarie 2011, la inițiativa lui Dan Voiculescu, fondatorul Partidului Conservator. Alături de PC, la aceeași masă s-au așezat PNL și PSD, iar cele trei formațiuni politice au înființat USL, având drept numitor comun lupta împotriva PDL și a regimului instituit de Traian Băsescu.

La alegerile locale din iunie 2012, USL obținea 41,57% dintre mandatele de primar, față de 15,66% ale PDL, respectiv 39 de Consilii Județene, din totalul de 41. De asemenea, USL câștiga 49,80% din mandatele de consilieri judeteni, în timp ce PDL lua 15,29%.

“Este prima legitimare prin vot a Uniunii Social Liberale. Astăzi se legitimează prin vot o majoritate clară a românilor care îşi pun încrederea într-o conducere politică exercitată de USL. Rezultatele, aşa cum arată în acest moment, dovedesc foarte clar că USL, care s-a născut din speranţa şi curajul câtorva dintre noi prezenţi aici, în timp, indiferent de contestări, de atacuri, de arme folosite împotriva noastră s-a dovedit şi acum se dovedeşte că e alianţa politică în care românii îşi pun cea mai mare încredere şi alianţa politică pe care românii o consideră legitimă să conducă România”, spuneau atunci liderii USL.

Aceasta era a doua victorie de proporții a USL, în mai puțin de o lună, după ce în luna mai preluase guvernarea, după ce guvernul Ungureanu a fost demis prin moțiune de cenzură.

Trei ani și douăzeci de zile a rezistat USL, până la finalul lui februarie 2014, atunci când liberalii au ieșit de la guvernare. Tot în 2014, PNL și PDL au semnat protocolul de fuziune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.