Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Platforma cripto Binance va concedia între 1500 şi 3000 de angajaţi în acest an

startupdaily.net
binance

Platforma pentru tranzacţionarea de criptomonede Binance concediază angajaţi ca răspuns la o anchetă în curs de desfăşurare a Departamentului de Justiţie din Statele Unite, care probabil se va încheia cu un decret de consimţământ sau un acord, potrivit unui angajat actual care este familiarizat cu planurile companiei, transmite Reuters.

Reducerile de personal vor elimina 1.500 până la 3.000 din forţa de muncă globală a Binance şi vor avea loc până la sfârşitul anului, a declarat această persoană pentru CNBC.

Wall Street Journal a relatat anterior, vineri, că 1.000 de angajaţi au fost deja disponibilizaţi, iar aceste disponibilizări fac parte din totalul planificat, a declarat sursa pentru CNBC.

Această persoană a cerut să rămână anonimă deoarece nu este autorizată să vorbească cu presa despre chestiuni interne.

Investigaţia Departamentului de Justiţie va remodela probabil compania în mod fundamental, a declarat angajatul pentru CNBC.

Dacă Binance optează pentru soluţionarea acuzaţiilor DOJ, ar putea duce la o plată de mai multe miliarde de dolari.

Reuters a relatat că procurorii federali au analizat încălcarea legii împotriva spălării banilor şi acuzaţiile de evitare a sancţiunilor, acuzaţii care ar îngreuna posibilitatea ca Binance sau fondatorul Changpeng Zhao să continue să obţină licenţe de funcţionare.

Un purtător de cuvânt al Binance a contestat faptul că reducerile ar afecta 3.000 de angajaţi, spunând că numărul ”pur şi simplu nu este corect”.

Purtătorul de cuvânt a spus: ”Pe măsură ce ne pregătim pentru următorul ciclu major, a devenit clar că trebuie să ne concentrăm pe densitatea talentelor în cadrul organizaţiei, pentru a ne asigura că rămânem agili şi dinamici.

Acesta nu este un caz de corectare, ci mai degrabă de reevaluare dacă avem talentul şi expertiza potrivite în roluri critice.”

Binance s-a confruntat cu probleme de reglementare semnificative în ultimele luni, culminând cu procese din partea Comisiei pentru bursă şi valori mobiliare Comisia pentru tranzacţii cu contracte futures pentru mărfuri, pentru presupusa manipulare greşită a activelor clienţilor şi operarea unei burse ilegale, neînregistrate în SUA.

Fondatorul Binance, Changpeng Zhao, a respins în mod repetat preocupările cu privire la viitorul platformei de tranzacţionare, chiar şi după ce a fost numit personal în procesul SEC.

Binance în sine a suferit în mod semnificativ din cauza proceselor din partea autorităţilor de reglementare din SUA, cu retrageri de valută de sute de milioane de dolari.

Compania a înregistrat, de asemenea, o serie de plecări cheie ale directorilor executivi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.