Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iurie Leanca își dorește un nou mandat de prim-ministru

leanca

Fostul premier de la Chisinau Iurie Leanca, în prezent lider al Partidului Popular European din Moldova, îsi doreste sa devina din nou prim-ministru, cu conditia sa aiba sprijin parlamentar, potrivit declaratiilor sale facute în cadrul unei emisiuni televizate si preluate de agentia IPN.

''Doresc sa revin, am motivatie puternica. Dar conditia principala este ca sa am sprijin parlamentar. Nu cum s-a întâmplat în mandatul anterior, când eram blocat chiar de colegii din propriul partid (la acea vreme, Partidul Liberal Democrat, n.red). Pentru ca sa accept, trebuie ca mai întâi sa fie formata o majoritate parlamentara'', a afirmat Iurie Leanca, în contextul în care Republica Moldova nu are guvern de la sfârsitul lunii octombrie, iar formatiunile politice nu au ajuns pâna în prezent la o întelegere pentru crearea unei aliante.

Liderul PPEM s-a pronuntat împotriva alegerilor anticipate, desi rezultatele ultimelor sondaje sunt favorabile pentru formatiunea sa. 'Sondajele arata ca avem sansa de a câstiga 10-12% din voturi. Va asigur ca avem un potential de crestere, avem o echipa de oameni integri, care nu au fost în politica. În caz de anticipate, am obtine de la 15 pâna la 25 de mandate. Dar, în calitate de politician, consider ca prevaleaza interesul national, nu cel îngust de partid'', a declarat Iurie Leanca.

El a subliniat totodata ca nu exista alternativa la o coalitie în formatul Partidul Democrat - Partidul Liberal Democrat - Partidul Liberal - grupul parlamentar al deputatilor neafiliati (grupul Leanca). ''Nu putem face o coalitie cu PCRM (Partidul Comunistilor). Cu ei nu poti realiza obiectivul integrarii europene. Cu atât mai mult cu socialistii. Cred ca mai exista sansa sa prevaleze ratiune'', a apreciat fostul premier.

Iurie Leanca a detinut functia de prim-ministru al Republicii Moldova în perioada mai 2013 - februarie 2015. Anterior, el a fost ministru de externe în timpul celor doua guverne conduse de liderul PLDM, Vlad Filat, care se afla în prezent în arest preventiv sub acuzatii de coruptie. Iurie Leanca a parasit în februarie 2015 Partidul Liberal Democrat, dupa ce nu a reusit sa obtina în parlament voturile necesare pentru un nou mandat în fruntea guvernului. Ulterior, el si-a lansat propriul partid - Partidul Popular European din Moldova.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.