Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iurie Leancă se declară pregătit să fie premierul Moldovei

Leanca

Liderul PPEM, Iurie Leancă, susţine că ar accepta funcţia de premier, dacă i se va propune şi cu condiţia principală ca să aibă sprijin parlamentar.

„Doresc să revin, am motivaţie puternică. Dar condiţia principală este ca să am sprijin parlamentar. Nu cum s-a întâmplat în mandatul anterior, când eram blocat chiar de colegii din propriul partid. Pentru ca să accept, trebuie mai întâi de format majoritatea parlamentară”, a spus liderul PPEM, citat de Adevărul.md.

Leacă a subliniat faptul că este împotriva alegerilor anticipate, deși ultimele sondaje arată că partidul său ar câștiga între 10-12%, respectiv între 15 și 25 de mandate.

„În calitate de politician consider că prevalează interesul naţional, nu cel îngust de partid”, adăugat Leancă.

El a mai sus că este exclusă o coaliție cu comuniștii și socialiștii, pentru că alături de aceștia nu se poate realiza obiectivul integrării europene.

„Cred că mai există şansa să prevaleze raţiunea. Cele trei mari familii europene ne-au avertizat că este ultima şansă. Hai să ne gândim la omul simplu şi să ne aşezăm la masa de negocieri. Partidele din UE sunt gata să trimită un politician de mare calibru care să ne ajute şi să facă lobby la Bruxelles, dacă vom reveni la normalitate”, a conchis liderul PPEM.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.