Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie la Guvern: Obligativitatea izolării timp de 14 zile la revenirea din anumite state poate fi eliminată / VIDEO

Inquam Photos/ Octav Ganea
Guvernul Romaniei

Guvernul a adoptat joi o Hotărâre prin care se introduce posibilitatea ca în funcție de evoluția epidemiei în alte țări, măsura izolării la domiciliu timp de 14 zile pentru românii care se întorc din alte state să nu se mai aplice. Decizia vine în contextul în care de la 15 mai s-ar putea decide ca românii care vin din Bulgaria și Grecia să nu mai stea 14 zile în izolare, motivul fiind acela că în respectivele țări riscul epidemiologic este minim.

Vezi si: CTP îl PULVERIZEAZĂ pe Tudorel Toader: Mătreață cu Față face pe eroul, după ce don Dragnetti a intrat la căsuța cu capace .

„Prin această reglementare, la propunerea Institutul Naţional de Sănătate Publică, în urma evaluării unor criterii care să confirme faptul că există un risc scăzut în ţările de provenienţă, la propunerea INSP, cu aprobarea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi prin ordin comun al Ministerul Sănătăţii şi Ministerului Afacerilor Interne, se pot institui excepţii pentru persoanele care vor fi obligate să respecte măsura izolării la domiciliu. Practic se deschide posibilitatea, odată cu această măsură, ca în cazurile în care se pot relaxa aceste condiţii pentru unele ţări de provenienţă, cetăţenii care se întorc în România să nu mai fie obligaţi la măsura izolării la domiciliu”, a explicat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ionel Dancă, la finalul ședinței Executivului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.