Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Izolată financiar, Federația Rusă se orientează spre piața indiană

moscova zapada iarna

Rusia a îndemnat India să-și majoreze investițiile în sectorul petrolului și gazelor din țara afectată de sancțiuni, semnalând și că își dorește să extindă rețelele de vânzări ale companiilor rusești în cea de-a treia economie ca mărime din Asia, scrie Reuters.

Economia Rusiei se confruntă cu cea mai gravă criză de la prăbușirea Uniunii Sovietice în 1991, în timp ce Occidentul impune sancțiuni severe din cauza invaziei Moscovei în Ucraina.

Unii aliați occidentali au încurajat India să condamne acțiunile Rusiei în Ucraina, după ce New Delhi s-a abținut să voteze împotriva Moscovei, care îi furnizează arme, la Națiunile Unite.

"Exporturile de petrol și produse petroliere ale Rusiei către India s-au apropiat de 1 miliard de dolari și există oportunități clare de a crește această cifră", a declarat vicepremierul rus Alexander Novak."Suntem interesați să atragem în continuare investiții indiene în sectorul rusesc al petrolului și gazelor naturale și să extindem rețelele de vânzări ale companiilor rusești în India", i-a spus Novak ministrului indian al Petrolului și Gazelor Naturale, Hardeep Singh Puri.

Statele Unite au interzis săptămâna aceasta importurile de petrol rusesc, iar Marea Britanie a declarat că le va elimina treptat până la sfârșitul anului, decizii care se așteaptă să perturbe și mai mult piața energetică mondială, unde Rusia este al doilea mare exportator de țiței.

Companiile de stat indiene dețin participații în câmpurile de petrol și gaze rusești, în timp ce entitățile rusești, inclusiv Rosneft, dețin o participație majoritară în rafinăria indiană Nayara Energy. Unele companii indiene cumpără, de asemenea, petrol rusesc.

Rusia se așteaptă ca ambele țări să continue cooperarea în domeniul energiei nucleare civile, inclusiv prin construirea de noi unități la o centrală nucleară din orașul Kudankulam din sudul Indiei, a adăugat Novak.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.