Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

J. K. Rowling a confirmat existența unei relații cu caracter sexual între personajele Albus Dumbledore și Gellert Grindelwald, în Harry Potter

harry potter

Scriitoarea britanică J. K. Rowling a confirmat existența unei relații cu caracter sexual între personajele Albus Dumbledore și Gellert Grindelwald din seria de filme "Harry Potter" și din continuările acesteia, scrie metro.co.uk.

Anterior, scriitoarea a spus că vrăjitorul Dumbledore era homosexual. Anunțul a fost făcut după lansarea ultimei cărți din seria "Harry Potter", în ciuda faptului că nici volumele, nici filmele nu au făcut trimiteri explicite la acest aspect până la acel moment. Mișcarea a fost criticată de actorul Ian McKellen, interpretul lui Gandalf din trilogia "Lord of the Rings/ Stăpânul Inelelor", care și-a făcut publică orientarea homosexuală.

Autoarea a descris relația dintre cele două personaje ca fiind "incredibil de intensă". Ea a mai afirmat că legătura dintre ei "a fost pasională" și "bazată pe iubire". Rowling a mai spus că, "așa cum se întâmplă în orice relație, gay, hetero sau cum vrem s-o etichetăm, nimeni nu știe cu exactitate ce sentimente are celălalt".

Cu toate acestea, J. K. Rowling a spus în textul de prezentare al ediției Blu-Ray a filmului "Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald/ Animale Fantastice: Crimele lui Grindelwald", că este "mai puțin interesată de latura sexuală a relației", deși crede că există o asemenea dimensiune a legăturii dintre ei. Scriitoarea și-a arătat mai degrabă interesul pentru sentimentele pe care cei doi le-au avut unul pentru celălalt, deoarece le consideră a fi cel mai fascinant aspect al relațiilor umane.

Dezvăluirile vin la doar câteva luni după ce Rowling a anunțat că profesoara Minerva McGonagall, liderul casei Gryffindor, ar urma să apără în următorul film din seria "Fantastic Beasts/ Animale Fanstastice", a cărui acțiune are loc înainte de cea din seria "Harry Potter". Vestea a fost primită negativ de fani, de vreme ce McGonagall nu s-a născut decât la opt ani după evenimentele din serie.

În vârstă de 53 de ani, J. K. Rowling, care înainte de a-şi publica romanele din seria "Harry Potter" era o mamă singură ce trăia din ajutorul social, avea în urmă cu câţiva ani o avere de aproximativ un miliard de dolari, potrivit revistei Forbes. Totodată, J.K. Rowling este considerată una dintre cele mai influente femei britanice.

Cărţile "Harry Potter" au fost publicate în peste 500 de milioane de copii între anii 1997 şi 2007 şi au fost adaptate pentru marele ecran, cu Daniel Radcliffe în rolul lui Harry, Emma Watson ca Hermione Granger şi Rupert Grint ca Ron Weasley. Filmele au avut încasări totale de 2,39 de miliarde de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.