Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jacinda Ardern, după pronunţarea sentinţei atacatorului de la Christchurch: 'Merită o viaţă de tăcere completă şi absolută'

ABC News
jacinda ardern

Prim-ministrul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, a reacţionat joi după anunţul privind condamnarea la închisoare pe viaţă a bărbatului vinovat de atacurile sângeroase din 2019 din Christchurch, afirmând că acesta 'merită o viaţă de tăcere completă şi absolută', transmite dpa.

Extremistul australian Brenton Tarrant, în vârstă de 29 de ani, a fost condamnat joi la închisoare pe viaţă, fără posibilitate de eliberare condiţionată, pentru atacurile teroriste în care a ucis 51 de credincioşi musulmani în două moschei din Christchurch, potrivit agerpres.ro.

Citește și: VIDEO Raluca Turcan scoate la iveală cifrele pe care nu le știa nimeni: Peste 30% dintre părinți NU vor să își trimită copiii la școală

Trauma celor petrecute nu va fi uşor de vindecat, a apreciat Jacinda Ardern într-un scurt comunicat.

'Însă astăzi, sper, este ultima dată când avem un motiv să auzim sau să rostim numele teroristului din spatele lui', a adăugat ea.

Jacinda Ardern a salutat forţa morală a comunităţii musulmane care, în ultimele trei zile, a depus mărturie în sala Înaltei Curţi din Christchurch despre impactul tragediei, înaintea pronunţării sentinţei.

Citește și: DE NECREZUT Guvernul spune că România poate produce până la sfârşitul anului 50% din necesarul de măşti

'Aţi retrăit evenimentele îngrozitoare de la 15 martie pentru a face cronica a ceea ce s-a întâmplat în acea zi şi a durerii pe care a lăsat-o în urmă. Nimic nu va înlătura acea durere, dar sper că aţi simţit braţele Noii Zeelande în jurul vostru în tot acest proces şi sper că veţi continua să le simţiţi în toate zilele ce vor urma', a mai transmis premierul neozeelandez.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.