Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jacinda Ardern se retrage: Noua Zeelandă așteaptă CV-uri

wikipedia.org
jacinda ardern

Candidații care vor să o înlocuiască pe Jacinda Ardern în funcția de prim-ministru al Noii Zeelande, după demisia acesteia, sunt așteptați să înceapă să ăși depună ofertele electorale, vineri, înainte de votul de duminică.

Jacinta Ardern, în vârstă de 42 de ani, a declarat joi că „nu mai are curaj” pentru a continua să conducă țara și că va demisiona cel târziu la începutul lunii februarie.

Ea a spus și că nu va mai candida pentru un nou mandat.

Parlamentarii Partidului Laburist urmează să voteze duminică pentru un nou lider. În cazul în care un candidat nu reușește să obțină două treimi din voturile disponibile, competiția pentru conducere va fi supusă votului tuturor membrilor.

Câștigătorul va deveni prim-ministru până la următoarele alegeri generale.

Mandatul de lider al lui Ardern se va încheia cel mai târziu la 7 februarie, iar alegerile generale vor avea loc la 14 octombrie.

Comentatorii indică o serie de miniștri ai lui Ardern drept posibili candidați pentru acest rol, printre care fostul ministru COVID și actualul ministru al Educației și Poliției, Chris Hipkins, și actualul ministru al Justiției, Kiri Allen.

Premierul laburist al Noii Zeelande, Jacinda Ardern, şi-a anunţat joi demisia într-un la o reuniune anuală a partidului, gestul său șocând opinia publică, potrivit CNN. Ardern este un lider foarte popular, inclusiv pe plan internaţional, și a căpătat notorietate mai ales în timpul pandemiei, prin măsurile ferme luate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.