Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jack Dorsey, cofondatorul Twitter, dezvăluie mult așteptata aplicație 'Bluesky Social'

Inc.com
jack dorsey

Mult așteptata aplicație „Bluesky Social” acceptă acum utilizatori pentru beta privată și spune că se va „lansa în curând”.

Cofondatorul Twitter și fostul CEO Jack Dorsey a ridicat cortina cu privire la cea mai recentă iterație a protocolului său social și a unei noi aplicații Bluesky Social - ca parte a răspunsului său descentralizat la Twitter.

Anunțul din 18 octombrie vine la aproape trei ani de când inițiativa a fost anunțată de Dorsey în decembrie 2019, cu scopul ca utilizatorii rețelelor sociale să aibă control asupra datelor lor și să le poată muta de la o platformă la alta fără permisiune.

Noul protocol a fost redenumit din „ADX” în „Protocol de transfer autentificat” – sau Protocol AT – și este descris ca un „protocol pentru aplicații sociale distribuite la scară largă” care va permite portabilitatea contului, alegerea algoritmică, interoperabilitatea și performanța.

 

Conform protocolului, identitatea utilizatorului va fi gestionată de numele de domenii din protocolul AT, cum ar fi @alice.com. Acestea s-ar mapa apoi la adrese URL criptografice care vor securiza contul utilizatorilor și datele acestuia.

Aceste date pot fi, de asemenea, portate de la un furnizor la altul „fără a pierde datele sau graficul social”.

Alte caracteristici ale protocolului includ interoperarea și performanța îmbunătățită, precum și „alegerea algoritmică” – oferind utilizatorilor acces la „o piață deschisă de algoritmi”, similar modului în care utilizatorii care interacționează cu motoarele de căutare web sunt liberi să-și selecteze indexatorii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.