Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jair Bolsonaro a fost spitalizat în SUA. Ce probleme de sănătate are fostul preşedinte brazilian

AFP
Jair Bolsonaro

Fostul preşedinte brazilian Jair Bolsonaro a fost spitalizat şi se află sub observaţie pentru "probleme abdominale", a confirmat luni soţia sa Michelle, după ce presa braziliană a relatat că fostul şef al statului a fost internat într-un spital din Florida, în Statele Unite, relatează AFP, citat de news.ro.

În postarea sa de pe Instagram, Michelle Bolsonaro nu precizează însă locul spitalizării soţului său, care a părăsit Brazilia cu două zile înainte de încheierea oficială a mandatului său, la 31 decembrie.

Presa din Brazilia relatase însă că fostul preşedinte a fost spitalizat la Orlando, în Florida, chiar a doua zi după atacul violent al susţinătorilor săi asupra palatului prezidenţial, asupra Congresului şi asupra Curţii Supreme din Brasilia, atac pentru care Bolsonaro a negat orice responsabilitate.

Fostul preşedinte a fost internat la spitalul AdventHealth Celebration din cauza unor "dureri abdominale puternice", a relatat cotidianul "O Globo".

Bolsonaro, în vârstă de 67 de ani, are încă sechele grave de la un atac suferit în campania pentru alegerile prezidenţiale din 2018, când un individ l-a înjunghiat, un atac care era să-l coste viaţa.

De atunci, din septembrie 2018, el a fost spitalizat de urgenţă şi operat de şase ori, pentru ocluzii, subocluzii sau aderenţe intestinale.

Fostul şef de stat ultraconservator a părăsit Brazilia fără a participa la ceremonia de învestitură a succesorului său de stânga, Luiz Inacio Lula da Silva, la 1 ianuarie. El s-a dus iniţial în SUA la proprietatea unui fost campion de arte marţiale, José Aldo, care stă în Orlando.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.