Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jair Bolsonaro, în vizită la Washington pentru încheierea unei alianţe cu Donald Trump

Jair Bolsonaro

Preşedintele brazilian, Jair Bolsonaro, a sosit duminică în Statele Unite pentru o vizită în cursul căreia va fi primit de Donald Trump pentru a parafa o

alianţă conservatoare, întări relaţiile economice şi creşte presiunile asupra Venezuelei, relatează AFP preluată de Agerpres.

Jair Bolsonaro a aterizat duminică în cursul după-amiezii la baza aeriană Andrews, în apropiere de Washington.

Este prima vizită efectuată de Jair Bolsonaro în străinătate pentru o întâlnire bilaterală după preluarea mandatului la 1 ianuarie. El a asistat în ianuarie la Forumul economic de la Davos (Elveţia).

Preşedintele brazilian este însoţit de şase miniştri, printre care cel de externe, Ernesto Araujo, al economiei, Paulo Guedes, şi justiţiei şi securităţii, Sergio Moro.

Unul dintre fiii preşedintelui, deputatul federal Eduardo Bolsonaro, care joacă un rol major în apropierea dintre Brasilia şi dreapta ultraconservatoare americană, se află, de asemenea, la Washington.

Preşedintele Bolsonaro a subliniat într-un mesaj pe Twitter importanţa crucială pentru el a acestei vizite: "Pentru prima dată după mult timp, un preşedinte brazilian care nu este antiamerican vine la Washington", a scris el. "Este începutul unei alianţe pentru libertate şi prosperitate, aşa cum şi-au dorit brazilienii dintotdeauna", a adăugat şeful statului.

Jair Bolsonaro va fi primit marţi de preşedintele american, Donald Trump. El urmează să se întâlnească şi cu secretarul general al Organizaţiei Statelor Americane, Luis Almagro.

Una din principalele teme ale întrevederii cu liderul de la Casa Albă va fi criza din Venezuela, asupra căreia cei doi preşedinţi este de aşteptat să reafirme o linie dură împotriva preşedintelui socialist Nicolas Maduro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.