Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jale mare în conducerea Consiliului Concurenței. Șefimea NU va primi pază SPP. Șmecheria demascată de parlamentari

Newsweek
Bogdan Chirițoiu

De mai mulți ani conducerea Consiliului Concurenței încearcă să obțină privilegiul de a beneficia de protecția Serviciului de Pază și Protecție (SPP). Sunt evocate fel de fel de motive și se încearcă tot felul de subterfugii pentru a păcăli parlamentarii să voteze o astfel de ”gogomănie”, așa cum o numesc parlamentarii care s-au ocupat de problemă.

De această dată șefimea de la Consiliul Concurenței în frunte cu președintele Bogdan Chirițoiu au profitat de transpunerea în legislația internă a unor prevederi europene și au introdus și prevederea privind protecția SPP. Este vorba de aprobarea OUG 46 care transpunea în legislația națională Regulamentul de stabilirea cadrului pentru investiții directe în UE (PLX L230/2022).

Senatorii s-au prins de șmecherie pentru că Legii de aprobare a OUG 46 i-a mai fost adăugată și o continuare ”și de modificare a Legii Consiliului Concurenței”, în care era introdusă protecția SPP. Printr-un amendament senatorii au eliminat Protecția SPP pentru șefimea Consiliului Concurenței. Proiectul se află acum la Camera Deputaților și așteaptă un vor final în varianta trimisă de Senatului României.

Potrivit legii Funcţia de preşedinte al Consiliului Concurenţei este asimilată celei de ministru, iar funcţiile de vicepreşedinte şi consilier de concurenţă sunt asimilate celei de secretar de stat.

Interesant este că la Camera Deputaților se mai află un proiect de lege de modificare a Legii de organizare și funcționare a Consiliului Concurenței trimis la reexaminare de președintele României care va schimba total fața instituției dinamizând-o și punând-o serios la lucru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.