Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

James Blake cere schimbarea regulii capilor de serie după ce Serena Williams şi Naomi Osaka vor juca în turul I la Miami

sport.ro
serena williams

Fostul tenismen James Blake, acum directorul turneului Miami Open, a declarat că regula stabilirii capilor de serie ar trebui schimbată, pentru ca jucătoare precum Serena Williams să beneficieze de statut de favorite la revenirea în circuit după o perioadă de maternitate, informaeză BBC.

"Are sens să protejezi pe cineva care a născut. Regulile ar trebui să o ajute să beneficieze de o tragere la sorţi mai uşoară şi un culoare mai bun. Astfel de lucruri nu ar trebui să se întâmple. Ea a câştigat acest trofeu de atât de multe ori, încât are nevoie de protecţie. Nu este ca şi cum ar fi părăsit circuitul din cauza unei accidentări sau pentru că şi-a pierdut pasiunea pentru tenis. A născut un copil, ceea ce ar trebui sărbătorit, astfel că atunci când revine ar trebui să existe o perioadă de graţie, în care să continue să fie cap de serie", a declarat Blake, după ce tragerea la sorţi le-a pus faţă în faţă în primul tur al Miami Open pe Serena Williams şi pe japoneza Naomi Osaka, câştigătoarea de la Indian Wells, anunță News.ro.

Dacă ar fi fost cap de serie, Serena Williams ar fi fost exceptată de la primul tur şi ar fi evoluat direct în manşa secundă, în care ar fi putut să o întâlnească pe Osaka, deoarece japoneza nu este favorită la acest turneu. Osaka este acum pe locul 22 WTA, dar în stabilirea favoritelor s-a ţinut cont de clasamentul din 5 martie, când ea era pe locul 44.

După ce a născut în septembrie trecut, fostul lider WTA a revenit oficial în competiţiile de simplu la turneul de la Indian Wells, la care a fost învinsă de sora ei, Venus Williams, în turul al treilea. Cu cele 65 de puncte acumulate în California, Williams ocupă acum locul 491 WTA.

ncepând de la prima ei participare, în 1998, Serena Williams, 36 de ani, a câştigat de opt ori Miami Open.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.